10 kreative måter for en 10-åring å tjene penger

Start din egen lemonade stand

Å sette opp en lemonade stand er en klassisk måte for barn å tjene penger. Det er ikke bare en morsom aktivitet, men det gir også barna en innføring i markedsføring, kundeservice og økonomiske aspekter.
10 kreative måter for en 10-åring å tjene penger

Hvordan sette opp en lemonade stand

For å starte en lemonade stand, må du først lage deilige lemonade, finne et godt sted (sammen med en voksen), og lage et tiltalende skilt. Deretter kan du selge lemonade til tørste forbipasserende og tjene penger i prosessen!

Bli en ung gartner og hjelp naboer med hagearbeid

Hagearbeid kan være en fin måte for en 10-åring å tjene noen ekstra kroner på. Enkelte oppgaver som raking av løv eller plenklipping er alderspassende og kan være en god introduksjon til arbeidslivet.

Hvordan få hagearbeid-jobber

Snakk med naboer og familie, og tilby dine hagearbeid-tjenester. Pass på å lage en avtale om når arbeidet skal gjøres, og hvor mye du skal få betalt – slik lærer du også om planlegging og økonomi.

Vask biler og sykler for venner og familie

Bil- og sykkelvask kan være en utmerket måte for en 10-åring å tjene penger på. Venner og familie vil sikkert sette pris på hjelpen og betale godt for en grundig vask.
10 kreative måter for en 10-åring å tjene penger

Hvordan tilby tjenesten

Snakk med venner og familie, og tilby dine bil- og sykkelvask-tjenester. Fortell dem når du kan gjøre det, og hvordan du vil sørge for en grundig og god vask – slik lærer du om kundeservice og prissetting.

Design kort og invitasjoner

Er du en kreativ sjel? Å designe kort og invitasjoner for ulike anledninger kan være en spennende måte for en 10-åring å tjene penger på.

Hvordan skape og selge dine kort

Lag noen flotte eksempler, og vis dem til venner og familie. Hvis de er interessert, kan du lage spesifikke designs på bestilling, og prissette dem ut fra materialkostnader og tiden du bruker – slik får du verdifull kunstnerisk erfaring og økonomisk inntekt.

Mat dyrene til naboer på ferie

Hvis naboene dine drar på ferie og har kjæledyr, kan du tilby å maten dem mens de er borte. Dette lærer deg om ansvar og økonomisk kompensasjon – og kanskje får du deg en ny firbent venn!
10 kreative måter for en 10-åring å tjene penger

Hvordan bli en dyrepasser

Snakk med naboene dine i forkant av ferier, og tilby dine tjenester. Pass på å lage en avtale om når dyrene skal mates, og hvor mye du skal få betalt – slik lærer du også om planlegging og økonomi.

Bli en 'minikonsulent' for eldre slektninger om teknologi

Mange eldre trenger hjelp med smarttelefoner, nettbrett og sosiale medier. Hvorfor ikke hjelpe dem – og samtidig tjene en slant?

Hvordan starte som teknologi-konsulent

Snakk med eldre slektninger og tilby dine tjenester. Forklar hvordan du kan hjelpe dem, og bli enige om en passende pris – slik får du verdifull erfaring og lærer om verdien av kunnskapsoverføring.

Selge gamle leker og klær

Å selge brukte leker og klær kan være en fin måte å tjene litt ekstra penger på, samtidig som du lærer om økonomi og miljøhensyn.
10 kreative måter for en 10-åring å tjene penger

Hvordan selge dine gamle ting

Gå gjennom din egen garderobe og lekesamling, og finn ut hva som kan selges. Sjekk priser på nett, og bestem en passende pris – slik får du erfaring i markedsføring og salg.

Lag og selg håndlagde smykker og tilbehør

Hvis du har et talent for å lage smykker eller andre tilbehør, kan dette være en morsom og lønnsom hobby.

Hvordan starte din egen smykkebutikk

Finn inspirasjon og materialer, og begynne å lage dine egne smykker. Vis frem arbeidet ditt til venner og familie, og prissett det slik at du tjener penger på hobbyen din – og dermed lærer om økonomi og næringsvirksomhet.# KonklusjonÅ tjene penger som 10-åring er ikke bare mulig, men også en viktig læringsprosess. Vi håper disse idéene har inspirert deg til å prøve noen av dem, og starte din reise mot økonomisk uavhengighet og ansvar. Husk at innsats og hardt arbeid kan gi belønninger på mange ulike måter!