Økonomisk trygghet med kredittkort på festivalen

Når man reiser rundt om i verden eller faktisk bare rundt om i Norge for å oppleve forskjellige festivaler er det veldig lurt å ta sine forholdsregler når det kommer til økonomi. Årsakene til dette er naturligvis åpenbare for de som vet om dette, men for de andre som ikke vet det kan det være greit å rett og slett opplyse om det.

Det er ingen tvil om at mange drikker alkohol mens en festival, og for mange kan det til og med bli ganske mye. Dette er det forsåvidt ikke noe galt med, men man er faktisk nødt til å være bevisst hvordan man håndterer økonomien sin - uansett hvordan situasjonen er.

Den største tryggheten har man da når man bruker kredittkort, for på steder der det er store forsamlinger med mennesker vil det alltid også være noen som forsøker å utnytte situasjonen til egen vinnings skyld. Du vet aldri helt om det er noen som får med seg koden din når du bruker kortet, og kanskje er du selv uforsiktig når kortet dras. I alle fall risikerer man at uærlige sjeler misbruker kortet og da er det om å gjøre at det ikke er bankkortet ditt det går utover.

Hvis dette skjer vil din personlige konto bli tømt før du vet ordet av det, og noe slikt er bestandig kjedelig når du er på tur. Er det derimot kredittkortet ditt som blir misbrukt er det mye enklere for deg 'fortsette livet' ettersom din egen konto fortsatt har penger på seg. Når du bruker kredittkortet er det som kjent banken som i første omgang betaler ut beløpet, før du må gjøre opp for deg i etterkant.

Det finnes også andre grunner til å bruke et slikt kort, men vi valgte enkelt og greit bare å belyse denne problemstillingen i forbindelse med festivaler og store menneskemengder på samme sted.

Ha derfor minst to kredittkort med deg på turen og oppbevar dem på forskjellige plasser. Da er du mye tryggere hvis uhellet skulle være ute. Ha også med deg telefonnummeret til banken slik at du kan få sperret kortet umiddelbart etter at du oppdager at det er borte eller at du har blitt svindlet.